Session 11: Spiritualitet

Hemuppgift 1: Donera pengar till miljön. För att du kan. För att spiritualitet är naturen. Utan henne, inte så mycket annat kvar. Här är tipsen från mina kompisar ;), posta i FB tr[den vilekn organisation du donerar till:

GREENPEACE - Visa din kärlek för planeten. Det är vår miljö, vårt klima och vår framtid. Är du med och hjälper till?

VISKOGEN - Trädplantering och utbildning ger utsatta människor inkomster och mat på bordet – samtidigt som klimatet blir bättre.

RAINFOREST ALLIANCE - För omedelbart stöd i Amazonas.

Hemuppgift 2: Äg och ta ansvar för din spiritualiet. Här är min dikt, gör din egen och sprid i tråden på Heja Livet eller i min FB grupp Aligned&Alive.

Spiritualitet.

Det salta nakendoppet en sensommarnatt. Gråten som aldrig vill ta slut när din mamma tagit sitt sista andetag efter er sista puss. Träningspasset där svetten forsar och den svala duschen efteråt. Vatten. The holy water.  

Det är den där första kyssen. Det är den sista älskogen med mannen du behöver lämna för att kunna ta tillbaka mer av dig själv. 

Spiritualitet är naturen. Barfota vandra genom skogen. Höra fåglarnas sång och se älvorna dansa. Din hund som vill leka och sonen som blivit för stor för att pussas. 

Spiritualitet är cancern. Och botemedlet. Ångesten som River och orgasmen som aldrig tar slut. Det är skrattet som exploderar i hjärtat och som gör att du kissar på dig (eftersom du just förlöst ett nytt liv). Spiritualitet är att träffa en ny människa, se in i hens ögon och säga ’tack för att du ser mig’ ’vi har träffats någongång förut’ ’jag känner dig’.

Spiritualitet är att resa sig på bussen för en äldre dam, att le mot mannen utanför Coop. Spiritualitet är att släppa allt för den ena vännen vän, och att sätta upp tydligare gränser för den andra. Spiritualitet är att älska sig själv mest, och att förgås av självhat. 

Spiritualitet är att komma hem till din man och tacka honom för allt han gör för dig. Och att skrika och gråta för att du inte blir sedd som den kvinna du är.

Spiritualitet är skilsmässa och att plantera dina träd där de får mer sol. En otrohetsaffär som får dig att känna sann åtrå för förstå gången, och att bli förrådd och lämnad. 

Spiritualitet är att ta hand om disken och det är spelet på din mobiltelefon. Spiritualitet doesn’t not have its shit together och är precis i tid. Spiritualitet begår misstag. Och förlåter. Förlåter allt och alla och ser den större bilden. Förlåter ingen och förgås av smärta. 

Spiritualitet är varje litet ögonblick. Varje andetag. Spiritualitet är livet. Mamman av alla mammor. 

Att lära oss att älska vår väg hem. Igen och igen. Tills vi alla är här. Hand i hand. Spiritualitet...


Hemuppgift 3: Ta till dig nedan lista och gör ett commitment till i alla fall ett litet steg framåt för vårt klimat. Posta i gruppen vad som är ditt commitment.

Ät veganskt/ vegetariskt/ vilt

Köpa närproducerat 

Odla själva 

Cykla 

Åka kollektivt

Elbil

Åka tåg

Resa lokalt

El-bolag 

Telefon

Hur reser vi? Varför?

Solpaneler på taket

Hållbara fonder 

Färre kläder 

Mer second hand

Köpa begagnade grejer istället för nytt

Laga mat tillsammans med andra, dela mer

Köra mat utan förpackningarna

Mindre take away

Anpassa innetemperatur efter utetemperatur, både uppvärmning och nedkylning drar massa energi

Mer upplevelser, mindre prylar

Mindre torktumlare

Återvinn allt 

Återanvänd så mycket som möjligt 

Mindre streamingtjänster, streaming drog lika mycket energi som Spanien förra året

Radera alla filer du inte behöver från molnet

Ta trapporna istället för hissen

Ta med din värdegrund till jobbet och påverka där

Köp det du är passionerad för och älskar 

Älska varandra och dig själv!

Session 10: Kroppen, vårt fysiska tempel

HÄNG MED PÅ 21 dagars hälso-challenge!! Gå med i Aligned&Alive så berättar jag mer! Vi drar igång den 10 juni, men om du kommer senare på bollen så kan haka på några dagar efter det också.

Hemuppgift: Prata med din kropp. Prata med dina organ. Förklara hur mycket du uppskattar allt i din kropp, hur bra allt fungerar. Hur din kropp tar hand om dig i alla lägen.  

Lyssna på: Shaman Dureks fina prat om att ta hand om sig själv.

Session 8: Pengar

Hemuppgift: Skriv ner och dela med din syster och / eller någon som kan hjälpa dig att förflytta stagnerad energi kring följande frågor:

Vad är din relation till pengar idag?  

Är det svårt eller kanske tom fult att be om att få betalt för det jobb du gör?

Har du svårt att  försätta dig i situationer där du drar in och/eller behåller pengar?

Lyssna till meditationen i session 8 för att sedan svara på följande frågor:

Vad är dina föräldrar och nära släktingars relation till pengar? Var håller de blockeringar kring pengar?  

Vad är ditt tidigaste minne kring pengar? Bra eller dåligt? Vad är laddningen?

Har du något minne kring att du inte kan tjäna pengar på att göra det du verkligen vill göra? Att du behöver kämpa för pengar? Vad behöver du göra och vem behöver du vara för att förtjäna och tjäna pengar?


Dela väldigt gärna med dig i FB gruppen eftersom dina insikter garanterat även hjälper andra.

Välkommen att boka en gratis intro session med mig om det här är något du är sugen på att jobba vidare med!

Välkommen på vårt retreat där vi bl a dyker djupare in i relationen mellan pengar, kreativitet och sensualitet. Använd koden YESBABE för 20% rabatt!!!

Session 7: Embodiment

Hemuppgift: Kommer snart. Här är en playlist för er som vill fortsätta att röra på er asap.

Session 6: Sex

Hemuppgift:

Uppgift ALLA

 • Stå naken framför spegeln (gärna när du badat eller duschat och känner dig lite härlig). Använd gärna en olja eller bodylotion som du älskar. Börja längst ner vid dina fötter och ta på dem och säg högt “Mina fötter. Jag ser er. Jag känner er. Jag älskar er.“ fortsätt upp kroppsdel för kroppsdel. När du kommer till din yoni, ta fram en spegel och gå igenom varje del av din yoni och ge kärlek. Det här är en väldigt transformativ övning. Ge den tid och plats. Du kommer att uppleva mer och mer känsel i din kropp och en djupare känsla av självkärlek, även om det i början kan kännas jättesvårt och utmanande.  

Uppgift PAR

 • Bjud in din partner till en liten taste av “Conscious Connection“ (ett begrepp jag jobbar med par med inom kommunikation, närhet och sex). Den här övningen kan leda till sex men ha inte det som krav. Poängen är att hitta en djupare närvaro med varandra. Sitt mitt emot varandra, gärna med benen om varandra som nedan bild. Titta varandra mjukt i ögonen. Bara var med alla känslor som kommer upp. Ni behöver inte prata om något, bara bevittna vad som händer i den andra personen. Synkronisera er anding så att du andas ut när din partner andas in. Andas lugnt och djupt. Visualisera att ni drar energi mellan er som ett hjul. Jag beskriver detta i session 6 som ligger upp i Heja Livet och i Aligned&Alive.

b29b6c1c5b94f600cd85112f06581861--poses-for-couples-sex-machine.jpg


Om du vill dyka djupare i din sensualitet, din kreativitet och ditt sätt att leva och leda som powerful kvinna, kom på vårt retreat i Maj!

Session 5: Familj

Hemuppgift:

Uppgift

 • Skriv ett brev till dig själv från ditt gamla jag. Meditera, gå en promenad, dansa gör vad du behöver för att komma till ett tillstånd där du kan få lite birds eye view. Nämligen lämna den direkta situation du är i nu för att få perspektiv på livet. Jag hoppas att det brev du skriver innehåller en otrolig mängd kärlek, framgång (på dina sätt), lycka. Och support. Om du inte kan kontakta en känsla av kärlek, lycka, framgång etc så hoppas jag att du tar detta tillfälle i akt att göra lite arbete med dig själv. Att dyka in i inner child work. Förstå dig själv. Håll dig själv. Hitta ett sätt att komma vidare. Välkommen att höra av dig för vidare diskussion.  


Boktips kommer inom kort.

Session 4: Karriär

Ett favoritämne, for sure. Att jobba igenom VARFÖR man jobbar med det man jobbar med och förstå vad man egentligen värdesätter, är naturligt talangfull inom och vad man tycker är härligt att jobba med är en sann gåva att ge sig själv. Yes, man stöter på en del icke så charmerande egenskaper, mönster och beteenden påväg mot sin drömkarriär - men det är i min mening fantastiskt givande att jobba igenom. För att börja få dina kreativa juices flowing så ta en stund och landa i dig själv och skriv eller måla sedan ner svar på följande frågor…

UppgiftER KARRIÄR

 • Varför jobbar jag med eller utbildar jag mig till det jag utbildar mig till? Se om du kan komma till roten av så många positiva och inte så positiva anledningar. Var ärlig. När du är klar så titta över din lista… hur mycket arbetar du med det du gör pga status/identitet och/eller gammal programmering från föräldrar vs hur mycket gör du det du gör för att du helt enkelt blir lycklig och uppfylld av det du gör?

 • Om du blir av med allt associerat till ditt jobb… vad finns kvar? Vad känner du när du tänker på det? Vem är du utan ditt jobb? Vad finns det för värderingar kvar som är viktiga för dig oavsett vad din titel är?

 • Hur vill du känna på jobbet? Om du tjänade lika mycket pengar vad du än gjorde… vad skulle du då syssla med?

Vi kommer dyka in djupare på tisdag i Aligned & Alive. Läs gärna denna artikeln innan den session.

Ett helt fantastiskt boktips för att låsa upp kreativitet. Och nej, du behöver inte vara en konstnär eller författare för att njuta av denna bok. Och om du inte redan har The Big Leap från Session 1 så är den ett “måste”.

Session 3: Kärleksrelationer

För er som är sugna på att dyka djupare in i kärleksrelationer och jobba på en mer medveten, intimare och djupare kontakt med er partner så öppnar jag upp för att jobba med par i 3 sessions där vi fokuserar på kommunikation, intimitet och sexualitet (mm). Du kan maila mig för att boka en gratis intro session hello@hannelina.com eller boka in er genom att använda denna länk.

UppgiftER RELATION

 • Gör övningen kring de tre enheterna Du, Partner och Relationen med din partner. Få förståelse kring hur ni antagligen båda använder otroligt mycket energi för att göra förhållandet bättre eller ge den andra saker som egentligen är en projicering av vad ni själva vill ha.

 • Gör varsin lista av alla saker som den andra personen kan göra FÖR DIG för att du ska känna dig som mest älskad. För att du ska känna dig nourished och tillfredställd och älskad. Gör med fördel listan i 3e person eftersom det är lättare att prata om allt du vill ha på det sättet.

 • Ranka era listor.

 • Ge listan till varandra.

 • Diskutera, se vilka missförstånd som ni tidigare gått på. Vad som egentligen inte alls är för hans skull även om du hela tiden trott det etc.

 • Ta fram listan varje gång ni vill göra något för varandra. Det är som en godisaffär, bara pick and choose vad du vill göra för att få din partner att känna sig älskad!

 • Se hur detta by default gör er relation så mycket bättre!

UppgiftER SINGEL

 • Skriv en lista eller gör ett mood board av de känslor du vill uppleva med en partner, av de attribut som är viktiga för dig. Var helt jäkla ärlig. Du vill ändå ha det du vill ha, hur nobel du än vill försöka dig på att vara. Så lägg in en beställning som matchar det ditt hjärta, själ och hjärna önskar.

Läs: Förstå de olika kärleksspråk vi har och hur vi vil bli älskade på olika sätt.

Lyssna på: Ester Perel

Session 2: Sensualitet & livsgnista

Med sensualitet så syftar jag till DIN egen sensualitet i dig som kvinna… Inte den sexualitet vi delar med eventuella partners. Denna session är en av de mest grundläggande teman vi kommer att prata om som gör enorm skillnad för vårt välmående. Att hitta sin egen livsgnista och sin egen life force.

UppgiftER

 • ÖVNING I TOTAL NÄRVARO. En av de allra vackraste övningar jag vet. Jag praktiserar den konstant med mig själv och när jag har en partner. Den är också otroligt värdefull i både jobbsammanhang och med vänner. Börja med att praktisera den med din Heja Livet syster. Om du inte redan har en syster så gör en kommentar under livesändningen på FB så får du snart någon som nappar! Gör såhär: 1. Bestäm hur mycket tid ni vill ge var och en att göra sin delning (minst 5 min). 2. Etablera djup ögonkontakt (fungerar även över Facetime). 3. Shakti (den som ska börja prata) delar med sig av VAD VILL JAG ,VAD BEHÖVER JAG, VAD ÄR MINA GRÄNSER samt VAD ÄR MINA ÖNSKNINGAR. 4. Den som är Shiva (lyssnare) sitter bara still och är full av närvaro och kärlek till systern som delar men säger inte ett ord. Inte en fråga eller uppmaning eller medhållande, BARA. HÅLL. SPACE. 5. Byt roller. 6. Tacka varandra.

 • VAD SKULLE NJUTNING GÖRA NU? Att programmera om sig och prioritera njutning är såklart fullt möjligt men kräver lite disciplin. Bestäm dig för att dedikera en dag, en vecka, en månad (eller som i mitt fall ett liv) till njutning. Under den bestämda tidsperioden så frågar du dig själv minst en gång per dag - vad skulle njutning göra nu? Om njutning är det som styr just nu, vad är handlingen som jag ska ta?  

  Jag lovar mig själv att fråga vad njutning vill att jag ska göra minst en gång per dag under  _________ dagar. Prioritera! 

DYK IN…

6X6B0239.JPG

Mina favvo verktyg

Yoni egg: Personligen det verktyg som jag tycker är det allra mest effektiva när det gäller att förändra vår sensualitet, förmåga att hitta nya nivåer på orgasmer, mildra PMS, läka trauma som sitter i vår yoni tissue. Läs mer och få ditt egna härliga egg här!

doTERRAS eteriska oljor: Jag älskar plantmedicin i alla dess former. Därför är jag såklart helt inne på eteriska oljor och ALLT de kan göra för mig. De som jag vänder mig till för att förstärka min sensualitet är Ylang Ylang, Sandalwood och Jasmine… Helt enkelt gudomligt när blodflödet ökar och luktsinnet får sin egen lilla orgasm. Läs mer om eteriska oljor här!

PS. Kommer göra en hel live sändning om detta i min egen instagram kanal för er som är intresserade @hellohannelina.

Inspiration

Läs: Om du vill dyka in i förståelse kring din cykel och vilken enorm kraft som finns i att leva i harmoni med den (oavsett ålder) så är Wild Power en fantastik bok att läsa!


Session 1: Livsinventering

UppgiftER

 • HUR VILL JAG KÄNNA? Lyssna på meditationen i vår session och skriv ner de känslor som poppar upp i dig. Se om det känns rätt att identifiera dessa som dina kärn-känslor (alltså de känslor som känns allra viktigast eller mest spännande för tillfället). Börja försiktigt att navigera ditt liv efter dessa positiva val och se hur det känns att ta val baserat på om aktiviteten framför dig kommer att ge dig någon av dessa känslor. Vad kan du göra mer av för att oftare känna dessa känslor? Vad ska du göra mindre av?

 • HITTA DIN SYSTER. Skriv “söker syster“ i FB tråden och teame upp med någon du inte redan känner. Den här systern kommer att kunna vara din förtroende parter och ni kommer att hålla varandra ansvaroga för att faktiskt göra de uppgifter som vi tar oss ann i varje session. Chansen är också att detta kommer att bli en livslång vänskap.

 • INVENTERA DITT LIV IDAG.

Ta din nya skrivbok och måla en cirkel.

Dela cirkel i 8 tårtbitar och namnge delarna efter följande: Kärleks relation(er), Familj, Vänner, Karriär, Pengar, Fysisk hälsa, Spirituell/andlig hälsa, Sensualitet/Sexualitet.

Använd gärna olika färger och fyll i varje tårtbit som en procentuell representation över hur tillfredställd du känner dig med varje tårtbit i ditt liv just nu.

Det här ger en bra grundläggande överblick för var du befinner dig. Var ÄRLIG mot dig själv. Din karta kanske är helt tom, det är ok. Eller så er du all energi in i familj och karriär men inget till din egen fysiska hälsa och sensualitet. Det är ok. Vi kommer att under vår tid tillsammans gå igenom varje tårtbit och pratat om sätt att leva för att göra varje del av vårt liv lite mer härligt, friare och tillfredställande.

Exempel på hur en livsinventering kan se ut:

IMG_0819.jpeg

Inspiration

Läs/lyssna på: Personligen föredrar jag ljudbok när jag lyssnar på teman som aktiverar mig. Då hör jag (oftast) författaren själv prata och det ger en extra “umph” tycker jag. Men att läsa boken går givetvis toppen det med.

Följ på Instagram: Russel Brand Tony Robbins

Titta på: Oprah

Podcast: Tim Ferris

Sometime we just needs a reminder on how to hit the switch. The switch that leads to a turned on, connected and love filled life.
— Hanne Lina